ВИЗНАННЯ НЕДІЙСНИМИ ПРАВОЧИНІВ (ДОГОВОРІВ) І СПРОСТУВАННЯ МАЙНОВИХ ДІЙ БОРЖНИКА У ПРОЦЕДУРІ РОЗПОРЯДЖЕННЯ ЙОГО МАЙНОМ: Проблеми правового регулювання господарської діяльності - Minkovskyi, S.V. (Economics and Law, 2024)
Досліджено правову природу визнання недійсними правочинів (договорів) і спростування майнових дій у справі про банкрутство відповідно до положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у редакції від 22.11.20011 р. Особливу увагу приділено дослідженню правового регулювання визнання недійсними договорів і спростуванню майнових дій боржника розпорядником майна у процедурі розпорядження його майном. На підставі аналізу оновленого законодавства про неспроможність зроблено висновок про необхідність удосконалення інституту визнання недійсним правочинів і подано відповідні пропозиції.