ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ВИЗНАЧЕННЯ ФОРМ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ РЕГІОНАЛЬНОГО СОЦІУМУ: Соціально-економічні проблеми регіонального розвитку - Boychenko, E.B. (Economics and Law, 2024)
Визначено форми життєдіяльності соціуму. Доведено, що економічна форма є одним із важливіших способів і вираженням змісту існування соціуму, якою позначається вся сукупність економічних відносин, діяльності та поведінки людей. Соціальна форма призначена для забезпечення умов відтворення соціального життя населення. Існування політичної форми обумовлене проникненням політичної складової в усі сфери суспільного життя соціуму та залученням останнього в політичне життя країни, регіону.