ЗАХИСТ ІНТЕРЕСІВ ДЕРЖАВИ В ГОСПОДАРСЬКОМУ СУДІ ПРОКУРОРОМ: ПРАВОВІ ОСНОВИ ТА ПРОБЛЕМИ ПРАВОЗАСТОСУВАННЯ - КРАВЧУК, Андрій (Economics and Law, 2025)
У статті викладено результати комплексного аналізу нормативно-правових актів України, які регулюють порядок реалізації органами прокуратури представницької функції із захисту інтересів держави в господарському судочинстві, акцентується увага на новелах законодавства в цій сфері. Визначено проблеми правозастосування у сфері представництва прокурором інтересів держави в суді та досліджено відповідну судову практику Верховного Суду. На підставі результатів дослідження визначено проблемні питання нормативного регулювання захисту прокурором інтересів держави в господарському суді, запропоновано шляхи їх вирішення та напрями вдосконалення законодавства.