ПУБЛІЧНИЙ ДОГОВІР (ОФЕРТА): ПРОБЛЕМИ ПРАКТИКИ ЗАСТОСУВАННЯ У СФЕРІ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - МИРОСЛАВСЬКИЙ Cергій (Economics and Law, 2024)
Визначено поняття публічного договору (оферти) на основі норм законодавства і порівняльно-правового аналізу наукових публікацій українських учених. Досліджено ключові сфери застосування договорів у різних секторах господарської діяльності. Розглянуто загальні проблеми, включно з проблемою відсутності публічних договорів (оферти) на вебсайтах суб’єктів господарювання. Виявлено, що публічні договори (оферти) мають на меті стандартизувати процес укладення угод між контрагентами. Запропоновано Порядок інформування клієнта / споживача про умови публічного договору (оферти) та зміни до нього, а також основні умови, яким має відповідати публічний договір (оферта): предмет договору, умови оплати та ціноутворення, політика доставки та повернення (за умови комерційної складової відносин між контрагентами), права та обов’язки сторін, правила використання, механізми вирішення спорів, застосовне законодавство та юрисдикція, погодження умов договору та права на внесення змін до нього.