ДО ПИТАННЯ КЛАСИФІКАЦІЇ ГОСПОДАРСЬКИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ, ЗАБЕЗПЕЧЕНИХ ДЕРЖАВНИМИ ГАРАНТІЯМИ: Економіко-правові проблеми регулювання господарської діяльності - Orlova, I.M. (Economics and Law, 2024)
Запропоновано поділ господарських зобов’язань з участю держави на господарські зобов’язання, які не забезпечені державними гарантіями, та господарські зобов’язання, забезпечені державними гарантіями, а також класифікацію останніх за такими підставами, як: положення держави у господарському зобов’язанні; статус уповноваженого органу, що надає гарантії за зобов’язаннями; характер контрагента; правова підстава їх виникнення; сфера господарювання, в якій виникають та існують ці зобов’язання; вид забезпечуваного державними гарантіями господарського зобов’язання тощо.